Maso ve skle

Achtung, stoprocentní maso! Jednoduchý receptury, ve kterých vynikne chuť toho hlavního - čerstvýho masiska od řezníka, kterej ho pro mě dokonale připravil a já jej následně přetvořil v hotový produkt, kterej můžeš jíst klidně rovnou ze skla. Ale teprve až ten obsah tepelně upravíš, zjistíš, že to má smysl. Mrkni na recepty dole a vyzkoušej. Tohle zvládneš, i kdybys vařil jako Babicův brácha.

Mimo vepřový klasiky, jako jsou maso ve vlastní šťávě, pečený koleno a nadstandardní lančmít, pracuju i s hovězím.
Můj TRHAČ je tak dobrej, že jej sám ministr zemědělství ověnčil cenou Regionální potravina, díky čemuž jsem dojatý už od jara roku 2024. 

Buď lenoch, dopřej si hotovku a ochutnej moje maso ve skle. 

7 položek celkem

Cena

89280
189280
topinka2
Novinka
Topinka
Skladem
89 Kč

Pokud na tuto dobrotu použiješ topinu z friťáku, přísahám, že si to s tebou vyřídím! Osmaž ji pořádně vysokou pěkně na vepřovým sádle. A pak na ni namázni toto. Posypej třeba...

Kód: 163
trhac mini
Novinka
130 Kč

REGIONÁLNÍ POTRAVINA! Hej! To jako fakt není pr*el. Opravdu mi ji za tuto vymazlenou krásku dali!Na přípravu používám výhradně vyzrálý hovězí maso, ale Merlot od kámoše z jihu a...

Kód: 168
burt pivo
Novinka
150 Kč

Můj řezník dělá ty nejlepší špekoně. Plný masa, pěkně naducaný a voňavý (kdo by čuchal ke kytce, když je tu tahle nádhera, že...). No a můj soused má v Dolní Lhotě malej...

Kód: 244
luncheon
150 Kč

Lančmít. Stará dobrá klasika, která dělala parádu kdysi na dovolených, bude ale dobrá i jako rychlej oběd, co slupneš jak malinu! Výbornej je opečenej na pánvi s bramborama, ale...

Kód: 165
koleno
150 Kč

Tohle je prostě klasika, kámo! Sůl, pepř, špetka kmínu, hodně času a péče. Unikátní prasárna, co je výborná teplá i studená, v létě, na jaře i na rande v letňáku. Na podzim ne...

Kód: 166
vepr maso
150 Kč

Tak dlouho mě nebavily ty "poctivý" průmyslový masa ve vlastní šťávě, co produkujou nadnárodní firmy, až jsem se rozhodl, že si to radši udělám sám. Pěkně po staru! Zavařuju...

Kód: 164
trhac big
Novinka
280 Kč

REGIONÁLNÍ POTRAVINA! Hej! To jako fakt není pr*el. Opravdu mi ji za tuto vymazlenou krásku dali!Na přípravu používám výhradně vyzrálý hovězí maso, ale Merlot od kámoše z jihu a...

Kód: 167

Moje oblíbený recepty s masem ze sklenice

Tortilla s trhaným hovězím, čedarem a zeleninou – Pšeničnou tortillu pomatlám majonézou, do které jsem přimíchal chilli pastu, přidám 50 g trhače (fakt stačí, chuť je silná jako noha u zadele), směs cherry rajčat, ledovýho salátu a okurky a navrch dám asi palec vysokej kus čedar. Zamotám a zapeču v kontaktním grilu, případně začaruju s pánví. Pochutná si děcko, babka i tchyně. A ty taky, neboj!

Lančmít ze sklenice s brkaší nebo šťouchačkama – Maso vyklepnu ze sklenice na pánvičku a osmahnu. Tuk není potřeba přidávat, v mase je ho dost. Stačí dát jen tak na chleba, ale když si chci nacpat pupek, uvařím brambory a prošťouchnu je s máslem a osmaženou cibulkou. Dokonalost.

Guláš z masa ve vlastní šťávě - Nasekej cibulu a na sádle ji nechej tak dlouho, až je krásně tmavě hnědá. Posypej moukou, červenou paprikou vod Maďara, přidej ještě lžičku protlaku a pak tam rovnou vysypej obsah sklenice. Přiveď k varu, nech pět minut bublat a až to vypneš, vyklop tam ještě půl hrsti majoránky. Do půl hodiny máš hotovo a můžeš na pivo!