Maso ve skle
Achtung, stoprocentní maso! Jednoduchý receptury, ve kterých vynikne chuť toho hlavního - čerstvýho masiska od řezníka, kterej ho pro mě dokonale připravil a já jej následně přetvořil v hotový produkt, kterej můžeš jíst klidně rovnou ze skla. Ale teprve až ten obsah tepelně upravíš, zjistíš, že to má smysl. Mrkni na recepty dole a vyzkoušej. Tohle zvládneš, i kdybys vařil jako Babicův brácha.
Mimo vepřový klasiky, jako jsou maso ve vlastní šťávě, pečený koleno a nadstandardní lančmít, pracuju i s hovězím.
Můj TRHAČ je tak dobrej, že jej sám ministr zemědělství ověnčil cenou Regionální potravina, díky čemuž jsem dojatý už od jara roku 2024.
Buď lenoch, dopřej si hotovku a ochutnej moje maso ve skle.

REGIONÁLNÍ POTRAVINA! Hej! To jako fakt není pr*el. Opravdu mi ji za tuto vymazlenou krásku dali!Na přípravu používám výhradně vyzrálý hovězí maso, ale Merlot od kámoše z jihu a...

Můj řezník dělá ty nejlepší špekoně. Plný masa, pěkně naducaný a voňavý (kdo by čuchal ke kytce, když je tu tahle nádhera, že...). No a můj soused má v Dolní Lhotě malej...

REGIONÁLNÍ POTRAVINA! Hej! To jako fakt není pr*el. Opravdu mi ji za tuto vymazlenou krásku dali!Na přípravu používám výhradně vyzrálý hovězí maso, ale Merlot od kámoše z jihu a...
Moje oblíbený recepty s masem ze sklenice
Tortilla s trhaným hovězím, čedarem a zeleninou – Pšeničnou tortillu pomatlám majonézou, do které jsem přimíchal chilli pastu, přidám 50 g trhače (fakt stačí, chuť je silná jako noha u zadele), směs cherry rajčat, ledovýho salátu a okurky a navrch dám asi palec vysokej kus čedar. Zamotám a zapeču v kontaktním grilu, případně začaruju s pánví. Pochutná si děcko, babka i tchyně. A ty taky, neboj!
Lančmít ze sklenice s brkaší nebo šťouchačkama – Maso vyklepnu ze sklenice na pánvičku a osmahnu. Tuk není potřeba přidávat, v mase je ho dost. Stačí dát jen tak na chleba, ale když si chci nacpat pupek, uvařím brambory a prošťouchnu je s máslem a osmaženou cibulkou. Dokonalost.
Guláš z masa ve vlastní šťávě - Nasekej cibulu a na sádle ji nechej tak dlouho, až je krásně tmavě hnědá. Posypej moukou, červenou paprikou vod Maďara, přidej ještě lžičku protlaku a pak tam rovnou vysypej obsah sklenice. Přiveď k varu, nech pět minut bublat a až to vypneš, vyklop tam ještě půl hrsti majoránky. Do půl hodiny máš hotovo a můžeš na pivo!