Drůbeží

Libová a jemná. S poctivou chutí a z pořádné dávky masa. Nijak nezkažená „éčky“ a konzervanty. To je drůbeží paštika ode mě, od Martina. Ochutnat ji můžete ve dvou variantách – klasickou kuřecí játrovku s máslem, tymiánem a kapkou portského vína nebo paštiku z pečeného kuřecího masa s játry, vepřovým sádlem, cibulí, česnekem a sladkou paprikou.

Nejlíp chutnají na křupavém čerstvém nebo opečeném bílém pečivu. Každému ale jak je libo. Věřím, že najdete tu správnou kombinaci s oblíbeným pečivem.

2 položek celkem

Cena

8990
18990
kure a maslo2
Tip Drůbeží
89 Kč

Jemná paštika z kuřecích jater s čerstvým máslem, špetkou tymiánu a kapičkou portského vína. Lahodná na křupavém bílém pečivu. 

Kód: 93
pecene kure2
Drůbeží
89 Kč

Jemná a voňavá paštika z pečeného kuřete a kuřecích jater. Skvělá na opečeném nebo čerstvém bílém pečivu. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.

Kód: 52

Jak drůbeží paštiky vyrábím

Ráno přivezou z rodinného řeznictví Šutera v Olešnici čerstvé maso. Ani je nedávám do lednice, rovnou nakrájím a podle receptury jej vložím buď do hrnce, nebo na pekáč. Mezitím si připravím zeleninu a další ingredience. Záleží na konkrétním receptu.

Až je maso měkoučké, pomelu vše na elektrickém mlýnku a vymíchám do ideální konzistence. Paštiku potom šufánkem naplním do sklenic a v nich zavařím. Potom celou várku vychladím, polepím etiketou a už jen čekám, až si ji objednáte nebo se pro ni zastavíte na farmářských trzích.