Paštiky
Čerstvý krajíc chleba a na něm pořádná vrstva paštiky. Poctivé, hrubé. Žádný separát s hromadou éček. Paštiky, která voní po mase, je šťavnatá, vynikne v ní chuť jater a připomíná tu ze zabíjačky. Dali byste si? Tak šup s ní do košíku.
Pikantní masová pomazánka z pečeného bůčku s papričkami habaneros. Souhra pomalu pečeného vepřového a chilli, kterou si vychutnají zejména milovníci pikantních chutí.
Vepřová paštika se včelím medem a něžnými tóny chilli. Výborná na topince, ale vychutnáte si ji také s krajícem čerstvého chleba. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.
Játrovka. Nejhrubší paštika z naší nabídky, s nejvyšším poměrem jater, s pořádnými kousky masa a voňavé slaniny.
Jemná paštika z kuřecích jater s čerstvým máslem, špetkou tymiánu a kapičkou portského vína. Lahodná na křupavém bílém pečivu.
Sladké a slané? To je naše vepřová paštika s poctivou porcí brusinek. Nejlépe chutná na čerstvém celozrnném pečivu. Bez lepku, bez chemie.
Jemná a voňavá paštika z pečeného kuřete a kuřecích jater. Skvělá na opečeném nebo čerstvém bílém pečivu. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.
Voňavý bůček pečený společně s česnekem, osmažená cibulka, podtržené lžičkou hořčice. Paštika bez jater, jemná a výtečná.
Hrubá paštika z pečeného vepřového masa. Výborně chutná s krajícem čerstvého chleba. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.
Vepřové maso, sádlo, sůl a pepř. V jednoduchosti je síla! Francouzskou masovou pomazánku rillettes pro vás připravujeme podle tradičního receptu. Výtečná s čerstvým nebo...
Vepřové rillettes z čerstvého vepřového masa, doplněné moravským bílým vínem a tymiánem. Výtečná pomazánka, dobře chutná na čerstvém nebo opečeném pečivu.
Velice oblíbená paštika s kousky křupavé slaniny a smažené cibule. Výborná na kmínovém chlebu. Vysoký podíl masa, bez lepku, bez chemie.
Do paštik nedávám chemii, vynikne chuť masa i šmrnc koření
Jmenuju se Martin a vyrábím tyhle poctivé játrovky a masovky. Chuť jsem vyladil tak, aby se vám sbíhaly sliny, sotva dojíte poslední sousto. Kombinace chutí a koření je vždycky promyšlená a vyzkoušená. Na rodině, kamarádech. Když šmakuje jim, dovolím si nabídnout svoje skleničky i vám.
Vyrábím klasické vepřové a drůbeží paštiky, ale taky mě baví experimentovat. Třeba po paštice Švestka & Porto se můžou zákazníci utlouct. V samostatné kategorii najdete paštiky bez jater, pouze z pečeného vepřového.
Všechny paštiky z mé nabídky jsou bez lepku, laktózy a zbytečné chemie. Díky tomu je chuť opravdu poctivá a „domácí“. Aby v nich nemusela být žádná éčka, musíte je skladovat v ledničce (2–10 °C). Ale věřím, že na takové dobroty se v ní vždycky najde místo. Při správném skladování mají trvanlivost 5 měsíců. Nejlepší jsou s čerstvým křupavým nebo opečeným pečivem.
Jak paštiky vyrábím? Poctivě a růčo
Ráno mi přivezou z rodinného řeznictví Steinhauser v Tišnově čerstvé maso. Ani je nedávám do lednice, rovnou je nakrájím a podle receptury vložím buď do hrnce, nebo na pekáč. Mezitím si připravím zeleninu a další ingredience. Až je maso měkoučké, vše hezky pomelu a vymíchám do ideální konzistence. Paštiku potom hezky ručně šufánkem naplním do sklenic. V nich se paštika pasteruje. Následně celou várku vychladím, polepím etiketou a už jen čekám, až si skleničky objednáte nebo se pro ně zastavíte na farmářských trzích.
Co bych vám doporučil vyzkoušet?
Játrovka se slaninou – nejhrubší paštika s nejvyšším podílem jater. Pořádné kousky masa a mezi nimi voňavá slanina.
Vepř & pepř – nejpaštikovatější paštika, kterou vyrábím – prostě klasika. S poctivou porcí jater, voňavá a šťavnatá. Vymazlená 13 druhy bylinek a koření.
Vepřové pomazánky – od paštik se liší tím, že v nich nejsou játra. Jenom maso a koření nebo zelenina.