Sušené maso
Svačina do práce, mlsání k telce, snack po tréninku nebo energie na čundr? Všechno v jednom pytlíku. Moje poctivě vyrobené „sušenky“ jsou nabité proteiny a chutí kvalitního masa. A některé navíc šmrncnuté chilli – každý druh masa jiným druhem chilli. Pečlivě vybírám tak, aby ladil ke struktuře, konzistenci, jemnosti a chuti.
Jak vznikají křehké jerky plné šťávy
Základem je ultra čerstvý, a hlavně perfektně libový kus masa. Používám vepřové karé (kotleta bez kosti), hovězí zadní a krůtí prso.
Například krůtí maso nakupuji v den porážky. To znamená, že v momentě, kdy maso nakládám, uplyne od porážky pouze pár hodin, takže je nejčerstvější. Maso odblaním a odstraním veškerý tuk.
Následně jej ručně – pouze nožem – nakrájím na tenké plátky a ty marinuji. Na marinády používám nejlepší sójovou omáčku (Kikkoman), český jablečný ocet a worcesterovou omáčku z Jinačovic (chuťově vynikající, navíc se jedná o výrobek z našeho regionu). Marinuji 24 hodin a pak suším v nerezových sušičkách. Hotové maso zabalím do doypacku – používám 100% recyklovatelné craftové sáčky.
Libové vepřové karé nakrájené na plátky, naložené v té nejlepší společnosti znamenitých ingrediencí, usušené s tou největší možnou péčí. Pořádná porce bílkovin v pytlíku, který...
Libové vepřové karé nakrájené na plátky, naložené v té nejlepší společnosti znamenitých ingrediencí, usušené s tou největší možnou péčí.Sušeného vepře jsem doplnil pikantním...
Krůtí prsa od farmáře z Moravského krasu... Nakrájená na tenké plátky, naložená v té nejlepší společnosti znamenitých ingrediencí, usušená s tou největší možnou péčí. Pořádná...
Krůtí prsa od farmáře z Moravského krasu... Nakrájená na tenké plátky, naložená v té nejlepší společnosti znamenitých ingrediencí, usušená s tou největší možnou péčí. Chilli...
Hovězí kýta nakrájená na plátky, naložená v té nejlepší společnosti znamenitých ingrediencí, usušená s tou největší možnou péčí. Pořádná porce bílkovin v pytlíku, který snadno...
Hovězí kýta nakrájená na plátky, naložená v té nejlepší společnosti znamenitých ingrediencí, usušená s tou největší možnou péčí. Chilli papričky habaneros dělají ze Sušeného...
Ochutnejte jerky s chilli
Sušený býk chilli – paprička Habanero se k hovězímu masu dokonale hodí, daní za skvělou chuť je však vyšší pálivost. Jedná se tak o nejpálivější ze všech sušených mas, které dělám.
Sušený vepř chilli – zde používám směs několika červených papriček s nižším SHU. Chuť je tak příjemně štiplavá.
Sušená krůta chilli – jemná konzistence krůtího masa si zaslouží noblesní papričku, kterou je právě Jalapeños, ovšem v chipotle verzi; uzená paprika s nízkým SHU nabízí vydatnou, přitom jemně pikantní chuť.
Vyzkoušejte i další moje produkty. Doporučuju třeba vepřové nebo drůbeží paštiky a maso ve sklenici.